5 Manieren om de bedrijfscultuur te verbeteren met behulp van modern work management

Gepresenteerd door:

      Workfront

 

 

https://www.workfront.com/request-demo

 

 

 

 

 

 

 

 

Return on investment is niet de belangrijkste maatstaf voor het succes van een project, maar de tevredenheid van werknemers
“Culture eats strategy for breakfast”, zei een van de meest invloedrijke management consultants aller tijden, Peter Drucker. Of ten minste Mark Fields zei dat hij het zei. Dit was 2006, voordat Fields chief executive van Ford Motor Company werd, en het citaat circuleert sindsdien online.
Hoe populair het idee ook is, in de praktijk blijkt dat de meeste raden van bestuur weinig aandacht aan het idee besteden. Slechts 20% van de ondervraagden in één onderzoek zei dat ze enige tijd besteedden aan het managen of verbeteren van de cultuur, volgens Andrew Cave in Forbes. In feite hield 63% geen rekening met de impact van de cultuur op het bedrijfsleven, en slechts een kwart van de respondenten gaf aan dat ze een interne of externe audit van hun cultuur uitvoeren.
Dit is verrassend, gezien de belangen die op het spel staan:
• Bedrijven met een sterke cultuur zagen volgens Forbes een 4x hogere omzetgroei.

• Bedrijven met betrokken werknemers groeiden 2,5x zo veel als bedrijven met minder betrokken werknemers, aldus Bain & Company.

• Gelukkige werknemers zijn 20% productiever dan ontevreden werknemers. Als het op verkopers aankomt, heeft geluk een nog grotere impact, met een stijging van de omzet met 37%.
Het bewijs is duidelijk. Cultuur is belangrijk. De betrokkenheid van de werknemers staat voorop. En het aanpakken van deze problemen hoeft niet zo moeilijk te zijn als we meestal doen voorkomen. David Cummins, medeoprichter van Pardot: “Bedrijfscultuur is het enige duurzame concurrentievoordeel dat onder de controle van de ondernemer valt”. Met dat in het achterhoofd, laten we het hebben over wat je vandaag de dag kunt doen om de cultuur binnen je organisatie te verbeteren.
1. Geloof dat de betrokkenheid van de werknemers van belang is
Alan Lepofsky vertelde Workfront CEO Alex Shootman in zijn boek Done Right: “Management moet de geest van grote werkplekken weer aanwakkeren. We moeten leidinggevenden ervan overtuigen dat return on investment niet de belangrijkste maatstaf is voor het succes van een project, maar de tevredenheid van werknemers. Als je toegewijde, loyale en liefdevolle medewerkers hebt, zullen zij meer voor je bedrijf doen dan je ooit zou kunnen meten.”
Een medewerker die betrokken is bij het bedrijf, geeft meer om het bedrijf dan alleen zijn salaris of de kwaliteit van de koffie in de kantine. Dit zijn de werknemers die bereid zijn om extra inspanning te leveren, zonder gevraagd te worden, om ervoor te zorgen dat de klus tot in de puntjes wordt geklaard en, direct of indirect, dat het bedrijf slaagt. Het zorgt voor meer geluk onder medewerkers en een gezonder bedrijfsresultaat.
Volgens Towers Perrin kan een hoge mate van betrokkenheid bij een bedrijf het bedrijfsresultaat met 19% en de winstgroei met 28% verhogen. Daartegenover staat een lage betrokkenheid, die kan leiden tot een daling van 33% van het bedrijfsresultaat en een daling van 11% van de winstgroei.
2. Zorg ervoor dat alle werknemers zich gewaardeerd voelen
In zijn boek citeert Alex ook de McKinsey onderzoeker Jon R. Katzenbach, die een overtuigend pleidooi houdt voor “trots is meer dan geld”. In zijn onderzoek naar organisaties als het Amerikaanse Korps Mariniers, bespreekt Katzenbach het voordeel van “anticiperende trots” als drijvende kracht. Alex schrijft:
“Katzenbach ziet trots als motiverende kracht beginnen in de kindertijd – dat vroege instinct dat we als kinderen hebben om onze ouders of verzorgers trots te maken op onze prestaties. We willen ze zien stralen als we die race winnen of als we thuiskomen met goede cijfers op onze rapportkaart. Volgens Katzenbach blijft dat instinct bestaan, maar evolueert het als we ons professionele leven intreden. We willen trots zijn op onze prestaties en willen graag delen met onze collega’s.”
Dus, leg de tools in de handen van je managers om gemakkelijk waardering te tonen aan hun teamleden – en voor alle collega’s om elkaar te bedanken en te steunen. Moderne tools voor work management maken het gemakkelijk met functies zoals een like button, emojis en andere vormen van directe feedback die het extra voordeel hebben dat ze zichtbaar zijn voor anderen die met dat team of die taak verbonden zijn. Niets is motiverender dan een publiek schouderklopje voor een goed uitgevoerde klus.
3. Werknemers in hun eigen kracht zetten
Wanneer u de productiviteitsbarrières wegneemt en het teamleden gemakkelijker maakt om te slagen, wint iedereen. Moderne work management software bereikt dit op verschillende manieren:
• Geautomatiseerde rapportages maken het eenvoudig om de productiviteit over de hele linie te meten, waardoor potentiële verbeterpunten in de schijnwerpers komen te staan.

• Uitgebreide zichtbaarheid van het project helpt iedereen om te zien hoe hun individuele bijdragen van invloed zijn op de doelstellingen en initiatieven van grote projecten.

• Met een projectstatus die altijd binnen handbereik is, verspilt niemand tijd aan het handmatig controleren van de voortgang of het bespreken in eindeloze statusmeetings.

• Slimme takenlijsten en work queues maken de dagelijkse prioritering van het werk makkelijk, zodat iedereen direct aan de taken kan werken die er het meest toe doen.
Na de implementatie van een dergelijke oplossing bij Allianz Partners, zei de workflow-engineer Mary Ann Erickson, dat het hen in staat stelt “om ons te concentreren op strategie, creativiteit en innovatie…. medewerkers waarderen ons team omdat we het door middel van Workfront voor hen gemakkelijker maken om super productief te zijn”.
4. Verhoog de transparantie
Niet al het werk wat verzet moet worden is glamoureus. Een deel van het werk is vervelend, saai en frustrerend. Soms kun je niet veel doen om de aard van het werk van je teamleden te veranderen. Het is wat het is. En je zou je je kunnen afvragen hoe je het moreel van je medewerkers kunt verhogen als het werk dat ze doen niet erg spannend of motiverend is. “Het antwoord”, zegt Alex in zijn boek, “ligt in een van de onbenullige eigenschappen van elke gemotiveerde organisatie: transparantie”.
Alex wijst op vijf onderling afhankelijke vormen van transparantie, te beginnen met visietransparantie. De visie van uw organisatie moet duidelijk, consequent en goed begrepen zijn, zowel binnen als buiten de onderneming, en alle andere vormen van transparantie – doelstelling, team, taak en klant – moeten duidelijk aansluiten bij deze visie. Zoals auteur en consultant Simon Sinek al zei: “Als je mensen inhuurt omdat ze hun werk kunnen doen, dan werken ze voor het geld. Maar als je mensen inhuurt die geloven wat jij gelooft, dan werken ze voor je met bloed en zweet en tranen. Dat is de kracht van een duidelijke en actuele visie.
Op een meer tactisch niveau kan een verhoogde transparantie van de organisatie worden bereikt door middel van robuuste rapportagetools, systemen voor portfolio planning, effectief resource management en gecentraliseerde communicatietools, die allemaal kenmerken zijn van moderne work management oplossing.
Marketing operations manager Alyson Hoover zei dat de Operational System of Record dat ze ingericht heeft bij Ferguson Enterprises “silo’s heeft geëlimineerd en ons echte zichtbaarheid op het niveau van de leidinggevenden heeft gegeven. Wij zijn in staat om een veel betere klantervaring te bieden.”
5. Bevorder een effectievere samenwerking
De staat van samenwerking vormt vaak de ruggengraat van de bedrijfscultuur – inclusief hoe moeilijk of gemakkelijk communicatiemiddelen te navigeren zijn, hoe controversieel of soepel de interacties zijn en hoe harmonieus de groepsdynamiek over het algemeen is. Niets is frustrerender dan de hele dag vast te zitten in een e-mail inbox, je weg te banen door verwarrende e-maildraden, wanneer je een groepsproject vooruit probeert te helpen. Maar als je je team de allernieuwste samenwerkingstools geeft, zul je verbaasd zijn over het verschil dat dit kan maken.
Dawn Cejudo, senior applicatie-support specialist bij Inland Empire Health Plan, prees haar work management oplossing voor het vermogen om “iedereen uit de e-mail te halen”. De oplossing hielp werknemers zich meer empowered, meer verbonden en meer geïnformeerd te voelen, omdat het “silo’s elimineerde, de verantwoordelijkheid vergrootte, het aantal e-mails verminderde en onze multifunctionele samenwerking verbeterde. We krijgen het werk zo veel sneller gedaan!”. Zegt Cejudo. Een duidelijke overwinning voor het moreel van onze medewerkers.
Cultuur
“Als je het geluk hebt om iemands werkgever te zijn, dan heb je de morele plicht om ervoor te zorgen dat mensen er ’s morgens naar uitkijken om te komen werken”, zegt Jack Mackey, medeoprichter en CEO van Whole Foods. Maar de meeste bedrijven falen in deze verplichting. Gallup meldt dat 63% van de werknemers niet betrokken is op het werk en dat 24% zich actief terugtrekt uit het bedrijf. Het is duidelijk dat de meeste organisaties flink wat ruimte voor verbetering hebben als het gaat om de bedrijfscultuur. De vijf tips hierboven geven u een geweldige plek om te beginnen.

Harvard Business Review Report: “De toekomst van het werk: Een verband tussen strategie en uitvoering”