Plasma waterjet fiberlaser

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plasmasnijden
Met het toch reeds lange tijd bekende Plasmasnijden wat een smeltsnijtechniek is. In de kleine opening in de kop bevindt zich een negatief geladen elektrode. Het positief geladen product en de negatief geladen elektrode brengen een stroomkring tot stand. De boog die ontstaat met een hitte-kern zorgen voor het smelten van het materiaal het plasma-gas blaast het gesmolten materiaal weg en zo ontstaat er een snede. Hoe preciezer de boog is hoe beter de kwaliteit van de snede zal zijn, er zijn een paar vooraanstaande merken die deze techniek zeer goed in de vingers hebben en daardoor voorop lopen in de markt van het fijn plasma snijden.
Plasmasnijmachines
Rebotech bvba
verkoopt zowel de machines als de onderdelen voor het plasmasnijden al vanaf de kleine bronnen van 30Amp. tot algauw 400Amp. bronnen en de daarvoor geschikte machines. Ook het printen van lijnen en teksten horen tot de mogelijkheid op de snijmachines daar er in de scheepsbouw heel veel, ja zelfs overwegend veel wordt gewerkt met aanduiding op de plaat, dit om zonder schema’s en tekeningen te kunnen werken, het is dan gewoon een bouwpakket met aanwijzingen op de plaat. Als de mensen de betekenis van de stippellijn en aanduidingen met figuur of tekst hebben geleerd is het eenvoudig om deze bouwpakketten te volgen en uit te voeren. Nadat de plaat is gesneden en voorzien is van lijnen,tekst, figuren en nummers kan er worden gesneden. Dit alles dan op een grote snijmachine uitgevoerd meestal volautomatisch. Scheepsplaten hebben al gauw een afmeting van 12000 x 3000 mm.
 
Machine uitvoering
Mogelijk is het ook om machines uit te voeren met rotatie kop 2-1/2 D dit heeft altijd een gecontroleerde afstand tussen de plasmatoorts en het materiaal, roteerkop is 360° draaibaar en altijd gecentreerd. Tevens kan een machine ook uitgerust worden met een inktprinter voor het markering waarmee kantlijnen, hartlijnen, spantlijnen, centerlijnen, positienummers en tekst gemarkeerd kan worden. Van belang is een draaibare printerkop om in elke richting te kunnen printen.
Fiberlaser
Voor dun plaatwerk en veelvoorkomende producten voor de maakindustrie.
Om baardloos schoon en strak te kunnen snijden.
Fiberlaser heeft in de loop der jaren bewezen zeer geschikt te zijn voor dun plaatwerk.
Zowel voor kleine gaten als voor markeerwerk bijvoorbeeld kleine centers.

Fiberlaser
is geschikt voor RVS 0,4-3 mm en voor Staal 0,5-6 mm.
De machine kan direct worden opgestart en gebruikt in verhouding tot Co2 lasers die moeten worden opgewarmd.
Fiberlaser is veel goedkoper in gebruik tegenover de C02 laser.
Machine is uitgevoerd voor plaatmaat 3000mmx1500mm.

website/webshop

Hypertherm XPR plasma